Dinsdag 13 februari  “de Bemelse” optocht .

Inschrijven optocht  per mail naar optocht@berggeitte.nl

Mogelijk tot 9-2-2024 12.00h

Aanvang ontbijt 12.11h en vertrek 13.11h Café Plateau

 

Carnavalsdinsdag in Bemelen

Na de coronajaren was het afgelopen carnaval tijd voor een nieuwe opzet voor de carnavalsdinsdag in Bemelen. Geen grote wagens van buitenaf maar meer ‘van het dorp, voor het dorp’. Hoewel iets nieuws natuurlijk altijd even wennen is, zat de sfeer er tijdens het ontbijt al goed in. Het weer was ons natuurlijk goed gezind, en met de prinsenwagens voorop vertrok de optocht richting het dorp. De deelnemers kwamen een voor in binnen en werden door de vakkundige jury van live commentaar voorzien. Zelfs toen de prinsenwagen als laatste binnenkwam bleef de optochtsfeer op straat hangen, we kunnen zelfs voorzichtig spreken van een Bemelse straatcarnaval.

Aan alle reacties te merken viel deze nieuwe opzet zeker in de smaak en hebben we als Berggeitte besloten om ook komende carnaval deze opzet te blijven hanteren!
Om deze dag wederom te laten slagen, nodigen wij iedereen uit om zich in te schrijven als deelnemer. Dit kan zijn als einzelgänger of grote groep en alles wat daartussen zit.

De optocht start op het Plateau en om een valse start te voorkomen, zorgen wij bij aanvang voor spek en ei voor alle deelnemers. Vervolgens start de optocht met de prinsenwagen voorop richting de put. Bij Bergrust zal de prinsenwagen langs de route plaatsnemen en de deelnemers beoordelen op hun originaliteit, amusementsniveau en muzikaliteit. De optocht trekt dan verder richting de put alwaar het 2e defilé zal plaatsvinden. De professionele en volledig onomkoopbare jury zal hier een eerste reactie geven op de deelnemers en een beoordeling geven. De optocht zal net voorbij DieTwie worden ontbonden zodat we gezamenlijk de prinsenwagen kunnen binnenhalen. Na de prijsuitreiking zullen we ons in Bemels grootste polonaise naar DieTwie begeven waar we graag met iedereen nog een gezellige middag/avond zullen beleven.

Kortom, duik de verkleedkist in, maak de sjoenste pekskes, lees de (gekke) gezet voor de laatste nieuwtjes, pomp de banden van de kar vast op en mobiliseer vrienden, familie en dorpsgenoten om zich ook in te schrijven of juist om alle creaties te komen bewonderen!

Als tegemoetkoming in de kosten van de optocht (vergunning, verkeersleiders, prijzengeld, verzekering, prinsenwagen) vragen wij € 5,00 inschrijfgeld per deelnemer. Uiteraard is dit inclusief spek met ei!!

 

Voor inschrijvingen en vragen optocht@berggeitte.nl